Inom ishockeyn är utrustningen A och O, vilket du nog redan har förstått. När man är nybörjare funkar det nästan med vilka skridskor som helst, samt de mest grundläggande skydden.

Men när det kommer till spelare på riktigt hög nivå, till exempel i SHL och Hockeyallsvenskan här i Sverige, så är dock kraven på kvalitet något högre. Det är inte heller ovanligt att en och samma spelare har flera uppsättningar av såväl skridskor som klubbor.

I den situationen att utrustningen skulle brista i kvalitet, eller kanske till och med gå sönder mitt under en match, så är det bra att spelarna snabbt har möjligheten att byta ut det som inte fungerar. Det kanske vanligaste är då att en klubba går av, vilket man till och från ser att det sker när man titta på en match.

Sköt om din utrustning på rätt sätt

Förutom utrustningen i sig är det även viktigt att man underhåller sakerna på rätt sätt. Till exempel bör sakerna förvaras på ett sätt så att de inte blir onödigt slitage, där till exempel klubbor kan hängas upp mot en vägg eller förvaras i en väska.

Skridskorna bör i sin tur förses med skydd så att inte bladen slits. Om detta ändå skulle ske, vilket inte är ovanligt för en hockeyspelare som åker många mil på sina grillor, så kan man ta hjälp och slipa upp skridskorna för att få till ett bättre glid. Detta kan man som privatperson göra i vissa sportaffärer, samt på idrottsarenor där någon ishockeyklubb håller till och som då har tillgång till en sådan utrustning.

Om du har barn som växer snabbt och som håller på med hockey kan dessutom utrustningen behålla sitt värde om du vårdar dem väl. Detta är ett stort plus om du planerar att sälja sakerna vidare.